International Poetry and Epigram Festival "Romeo and Juliet in Mizil", Seventh Edition

În perioada 25-27 ianuarie 2014 a avut loc Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a VII-a, organizat de Fundaţia Culturală Romeo şi Julieta la Mizil şi Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”. În cadrul acestuia a participat şi studenta Gumeniuc Doina, facultatea Ştiinţe ale Naturii, biologie moleculară.
Festivalul, a cărui denumire provine de la satira politică „Romeo şi Julieta la Mizil ” scrisă de mizileanul George Ranetti,  a debutat în anul 2007, astfel încît anul acesta s-au înscris în concurs 534 de concurenţi din 18 ţări şi cca 60 din R.Moldova. Printre personalităţile care au fost prezente la festival, se numără: Corneliu Leu, Ştefan Cazimir, Lucia Olaru Nenati, Efim Tarlapan, George Corbu, Gheorghe Bîlici.  În cadrul festivalul au avut loc recitaluri, premieri şi o prezentare de modă în stil etno. Marele Premiu „George Ranetti”, pentru poezie, a fost luat de MIHAELA MERAVEI, Constanţa, iar la epigramă - ABEL FLORIAN, Valea Măcrişului, Ialomiţa.

În cadrul festivalului are loc lansarea antologiei Romeo şi Julieta la Mizil, cu opere de-ale participanţilor mai performanţi.