Scientific Conference „Knowledge Society: mutual influence and interference of science and society” – NANO-2013”

Institutul de Inginerie Electronică şi Nanotehnologii „D.Ghiţu” al AŞM, Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Fizică Aplicată al AŞM, Asociaţia Societăţii Tehnico-ştiinţifice a RM şi Humboldt Club Moldova au organizat în perioada 13 – 16 Septembrie 2013 o conferinţă regională „Knowledge Society: mutual influence and interference of science and society, NANO-2013”.
La acest important eveniment au participat peste 98 personalităţi din diferite domenii şi instituţii atât din ţară cât şi din străinătate cum ar fi: Rusia, Turcia, Italia, Olanda, Germania, Polonia, Ucraina, Belorusia, România, Slovenia, SUA, Egipt, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Grecia şi Republica Moldova.
În cadrul Simpozionului a fost decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa al AŞM prof. Helmut Schwarz, Preşedintele Fundaţiei Alexander von Humboldt, savant cu renume mondial în domeniul chimiei moleculare, personalitate marcantă apreciată de întreaga comunitate ştiinţifică internaţională, ce a contribuit esenţial la promovarea şi dezvoltarea ştiinţei, precum şi la sprijinul activ şi de lungă durată a ştiinţei în Republica Moldova.
Evenimentul internaţional a continuat cu o sesiune de comunicări cu diversă tematică unde au fost dezbătute subiecte din domeniul NANO, precum nanotehnologiile, domeniu, în care savanţii din Republica Moldova colaborează fructuos de mai mult timp cu cei din Germania, dar şi cu alte state, reprezentanţii cărora participă la manifestare. Forumiştii au discutat şi noi modalităţi, forme, oportunităţi de colaborare regională şi europeană, accentul major fiind plasat pe colaborarea cu Germania, în special, cu Fundaţia internaţională pentru cercetare Alexander von Humboldt, care marchează 60 ani de la fondare.