Înmânarea diplomelor concursului național de creație literară cu genericul „Orașul meu”

Astăzi, 22 iulie 2020, în Muzeul de Istorie a orașului Chișinău a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor concursului național de creație literară cu genericul „Orașul meu”. Concursul dedicat tinerilor creativi, pasionați de literatură și cu dorința de a scrie a fost organizat, în format on-line, în perioada 18 mai - 1 iulie 2020, de către Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, Comitetul Național ICOM Moldova, sub egida Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău și în cadrul proiectului științific „Cultura promovării imaginii oraşelor din Republica Moldova prin intermediul artei şi mitopoeticii” al USDC, director dr. hab. Aliona GRATI.

Elevii au concurat în două secțiuni literare: a) Proză și b) Poezie. La adresa anunțată au parvenit lucrările elevilor din diferite instituții de învățământ, precum Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Telenești, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Strășeni, Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Chișinău, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Edineț, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Sângera, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Anenii Noi, Gimnaziul „Țaul” din Dondușeni, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” etc. Juriul din componența căreia au făcut parte Aliona GRATI, Aurelia HANGANU, Steluța MITRIUC, Mariana HARJEVSCHI și Valeria SURUCEANU au examinat lucrările și după deliberări au evidențiat laureații.

În sala panoramică a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, doamna Liliana ROTARU, doctor, conferențiar universitar, prim-prorector al Universității de Stat „Dimitrie Cantemir”, a venit cu un mesaj de felicitare adresat laureaților concursului, cărora le-a înmânat diplome și cadouri. Juriul a evidențiat lucrarea Mihaelei Talpă, care urmează de a fi publicată în „Dialogica. Revistă de studii culturale și literatură”.

Invităm laureații concursului care nu au reușit astăzi să ajungă la muzeu să-și ridice diplomele de apreciere și cadourile la sediul Muzeului de Istorie a orașului Chișinău (str. A. Mateevici 60 A) în următoarele zile de lucru: marți-sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00 (duminică, luni – zile de odihnă)!

Felicităm încă o data laureații Concursului național de creație literară „Orașul meu” (ediția 2020)!