Tineri pasionați de cercetarea ştiinţifică

Tinerii cercetătorii ai Centrului universitar Biologie Moleculară al Universității Academiei de Științe a Moldovei, doctorandele Rodica MARTEA și Daniela ABDUȘA, au participat la Conferința internațională Molecular Biology – Current Aspects and Prospects 2015, organizată în perioada 6 - 8 noiembrie 2015 de către Organizaţia Studenţilor pentru Natură, Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, România (Programul „Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului”). Participarea cercetătorilor universității a fost posibilă grație suportului din partea Comisiei Europene (proiectul Asocierea la Infrastructura Europeană de Cercetare în domeniul Biologiei).
Au fost prezentate rezultatele investigaţiilor de analiză moleculară a variabilității genetice, biochimice și de sinteză a metaboliților secundari la Salvia sclarea L., informații importante pentru selecţia şi ameliorarea germoplasmei autohtone a acestei specii de plante medicinale și aromatice.
Lucrarea cu titlul „HPPR gene expression in Salvia sclarea L. from Republic of Moldova” realizată de drd. Rodica MARTEA sub îndrumarea acad. Maria DUCA a fost apreciată înalt de către Comitetul Științific, fiind premiată la categoria Cel mai bun poster al Conferinței.
Conferinţa a reprezentat o ocazie extraordinară pentru tinerii cercetători din Chișinău de a participa la un schimb de idei, atât cu cercetători tineri din domeniu, cât și cu specialiști renumiți în domeniul biologiei moleculare din România şi străinătate. Invitatul de onoare al evenimentului a fost Dr. Tim HUNT (The Francis Crick Institute, Londra, Marea Britanie) deținător al Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2001.

Felicitări echipei de cercetători a CBM pentru succesele obținute.
Vă dorim noi realizări în activitatea științifică!