USDC a marcat Ziua Științei

Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” a participat pe data de 9 noiembrie la cea de-a IX-a ediție a Zilei Științei, desfășurată în acest an sub genericul ,,Magia nu există! Totul e Știință”.

USDC a fost prezentă cu o expoziție de cărți științifice și ateliere practice. De asemenea, participanții la eveniment au avut posibilitatea să cunoască direcțiile și perspectivele de cercetare din cadrul celor 8 școli doctorale.

Centrul universitar de genetică funcțională a prezentat cele mai relevante rezultate privind diferite activități științifice realizate pe parcursul ultimilor ani, acestea fiind valorificate în monografii, atlase și broșuri științifice, abstracte a conferințelor naționale/internaționale organizate, suplimente didactice pentru studenți și masteranzi scrise în baza tezelor de doctor susținute etc

Reprezentanții Departamentului Chimie, Matematică și Informatică au pregătit pentru această ediție o serie de experimente demonstrative: semaforul chimic, aprinderea focului fără chibrit, operația chimică etc., care s-au bucurat de atenția publicului.

„Ziua Științei” a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO